Benieuwd wat een kitter kost?
Wil je een prijs weten voor het kitten van je badkamer, keuken of vloer? Dan is dat mogelijk met onze kitwerk prijscalculator.
Bereken vrijblijvend een prijs
24/7 een prijs berekenen voor het kitwerk bij jou thuis
100% tevredenheidsgarantie op het kitwerk

Kitwerk specialist
Je gegevens zijn veilig
Op werkdagen binnen 6 uur een reactie
Vaker gestelde vragen
Hier vind je het antwoord op vaker gestelde vragen. Staat je vraag of antwoord niet hier, neem dan contact met me op.
contact opnemenMoet ik het exact aantal meters invullen bij de calculator?
Niet persé. Hoe exacter jij het aantal strekkende meter invult, hoe nauwkeuriger de berekening is. Wanneer ik heb gekit, meet ik alles na. Zo betaal je nooit teveel. Het bedrag op de factuur is gebaseerd op het daadwerkelijke aantal strekkende meter kitwerk.
Is het uitgerekende bedrag in de calculator bindend?
Nee, het aantal meter kitwerk wordt altijd nagemeten. Het bedrag op de factuur is gebaseerd op het daadwerkelijk aantal strekkende meters. Zo betaal je nooit teveel. De kitwerk prijscalculator dient als indicatie. Heb je wel de exacte meters ingevuld, dan is de factuur conform dat bedrag.
Hoe lang heb ik garantie op het kitwerk?
Je krijgt drie jaar garantie op het kitwerk.
Welke kleuren kit zijn beschikbaar?
Alle standaard kleuren zijn meestal op voorraad. Bel me om af te stemmen welke kit je wilt, dan zorg ik dat ik dat bij heb. Onderstaand de standaard kleuren siliconenkit.
- Transparant grijs (dit is niet doorzichtig)
- Donker transparantgrijs (dit is niet doorzichtig)
- Zilvergrijs (lichtgrijs)
- Antraciet (donkergrijs)
- Antracietgrijs
- Basaltgrijs
- Sanitairgrijs (voegkleur)
- Off white (bijna wit)
- RAL 9001 (lichte creme/wit)
- Zwart
Last van schimmel in de kitnaden?
Kitnaden hebben soms van die vervelende schimmel in je kitvoegen. Vooral in de badkamer lijkt het soms een eindeloze strijd. Maar geen zorgen, er zijn een paar handige trucjes om dit te voorkomen:
- Ventilatie: Zorg dat je badkamer goed geventileerd is. Een afzuigventilator is je beste vriend tijdens en na het douchen. En als het even kan, zet een raampje open voor wat frisse lucht.
- Schoonmaken: Maak de voegen regelmatig schoon met een zachte reiniger. Harde schoonmaakmiddelen? Die kunnen meer kwaad dan goed doen.
- Kies de juiste kit: Ga voor een kit die tegen een beetje vocht kan, vooral in natte zones zoals rond je douche. Die met schimmelwerende eigenschappen zijn top.
- Drogen: Na het douchen, neem even de tijd om de tegels en voegen droog te maken. Dit kan echt een wereld van verschil maken.
- Repareer lekkages snel: Een druppelende kraan is niet alleen irritant, maar ook een bron van vocht. Fix dit dus zo snel mogelijk.
- Houd de lucht droog: Is je huis vaak vochtig? Misschien is een luchtontvochtiger een goed idee.
- Vervang wat oude kitvoegen: Zijn je voegen aan vervanging toe? Nieuwe voegen kunnen wonderen doen.
Met deze tips in je achterhoofd, kun je die vervelende schimmel in je kitvoegen hopelijk voor zijn. Een beetje regelmatig onderhoud en aandacht voor vocht kan al een groot verschil maken. Succes!
Hoe lang moet kit drogen?
De droogtijd kan namelijk nogal variëren, afhankelijk van wat voor soort kit je gebruikt.
- Neem nu acrylaatkit. Meestal is het na een dag droog, maar geef het gerust een weekje om helemaal uit te harden.
- En dan siliconenkit, een bekende in badkamers en keukens. Deze is vaak binnen een dag droog aan de oppervlakte, maar voor de volledige uitharding zou ik toch zeker 48 uur wachten.
- Polyurethaankit is ook zo’n veelgebruikte. Meestal wordt dit gebruikt voor het kitten van dilatatievoegen en brugvoegen. Reken hier ook op zo’n 24 tot 48 uur droogtijd, maar een week wachten voor de volledige uitharding is geen overbodige luxe.
Een gouden tip: lees altijd even de instructies op de verpakking. Die geven vaak het beste advies voor de specifieke kit die je gebruikt. En oh ja, probeer de kit niet te belasten of nat te maken voordat hij helemaal uitgehard is. Geduld is hier echt het toverwoord!